Type-in answers don't always show up as correct & you must hit enter to see

On the web from my laptop with Win10. Firefox newest update.

I noticed this days ago hoping it would be fixed but alas. I even tried switching from Beta and back and forth, to no avail.

Used to when you type in an answer, if you got it correct, it would accept it and carry on to the next. Now, it seems most of the time, this does not happen anymore. Sure, it makes it a bit more challenging to a degree, but it makes me second guess myself much more and end up getting it wrong since I am not used to this format. Thanks!

1 Like

I forgot to add this is in GERMAN courses 1,2,3.

I’m having the same issue on a user made Japanese course. Hope this gets looked at soon because it makes you doubt yourself too often. :sweat_smile:

1 Like

I have the same issue with the Spanish course. It is annoying for the reason that it is not very consistent. If it never shows automatically when you are correct, it is fine. If it always shows automatically when you are correct, that is fine as well. But it is quite a pain in the ass when is sometimes does show you automatically when you are correct, and sometimes not.

like the others above me already mentioned, it makes you second guess yourself for the reason that the system is not very reliable this why. Thank you very much in advance for fixing this problem.

Hi all,

Thanks for reporting this. Our web team have this on their list of fixes to make to testing🙂
@WSMFP have you also turned off Alpha mode in your Learning Settings? You will need to do this to disable Beta. See more here: https://memrise.zendesk.com/hc/en-us/articles/360015889157-What-is-Memrise-Beta-and-how-do-I-turn-it-on-off-on-web-#h_01EYJM6WV3JGSSZSSKXE485R5N

Feedback on Beta is being collected here, should you notice any other issues!

Thanks,
Memrise team

4 Likes