Images not displayed fully

Guys, I experience an issue that I need your help with.

I have added a column with image files to a language course and I want the images to be displayed after a question is answered correctly. The images are displayed - but you can see only the lower part (see screenshot). This happens with both browsers I use, Chrome and Opera.

Do you have an idea how to solve this? Browser settings, maybe?

Thank you :slight_smile:

Hi,

Thanks for reaching out. Sorry to hear you’re having these issues.

Are you able to test a few things:

  • Please make sure AdBlock, AdBlocking technology or Ghostery have been disabled
  • Clear cache and cookies
  • Enable Javascript
  • Disable any active extensions and/or userscripts
  • Ensure your browser is updated, and restart it
  • Can you try loading the session in incognito and confirm if the issue persists?

If all of the above fails, please let us know of the outcome and provide the following:

I can also see the course is no longer testing on pictures - have you changed this since your post?

Best,
A.

2 Likes

Hi Alessio,

thank you for your quick reply.

I’ve tried all the solutions you listed - unfortunately, the problem perists.

I’ve also tried using two other computers (Windows 10, Chrome and Internet Explorer): same problem.

Enabling Beta does bring a change: Now, no images are displayed at all after successfully answering a question.

To answer your question: The course is indeed meant to test on words/vocabulary, not on pictures. I’d only like to display the pictures after a correct answer, as a memory aid. I think memrise can do this in theory - but I’m not getting it right just now.

Hi @Lukas_Christ, unfortunately it isn’t possible to have an image display after a correct answer. It will only show along with the translation if you get the answer wrong. Can you please confirm the name of the course so I can look into the settings?

3 Likes

@MemriseSupport, what about it being the first attribute and tick show after testing? (Can an image be an attribute?)

(posted this from memory)

You can tick Show After Tests for an image column but it doesn’t get saved.

Always Show does work for the first attribute column and shows the image after the test. But not in the correct position so you’ll only see the lower part of the image at the top of the screen.

From my test course:

memrise always show picture2

1 Like

@MemriseSupport Ok, thank you! The name of the course is “Italienisch im Restaurant”.

@duaal : I agree, that is exactly the issue I’m experiencing. The “Show After Tests” setting is not saved; if I recall correctly, this was possible in earlier memrise versions.

In conclusion: I’m fine without having the pictures displayed after testing - I just thought there might be an easy fix for this. Thank you for your suggestions :slight_smile:

1 Like