[Course Forum] A leggyakoribb szavak tematikus gyűjteménye

A leggyakoribb szavak tematikus gyűjteménye c. kurzushoz tartozó hivatalos fórum. Hibákat, kérdéseket itt érdemes felvetni!

A “tévé” kérdésnél sosem tudom, melyiket kellene válaszolni:

 • das Fernsehen = televízió, tévé
 • das TV = tévé
 • der Fernseher - = tévé
  A Fernsehen lehetne pl. “televíziózás”, a Fernseher meg “TV-készülék”, de bármilyen egyértelmű megoldást örömmel vennék. Köszi!

Szia, egyszerűen nem tudom használni a kurzust a rengeteg szó utáni rövidítések miatt. Gondolok itt ezekre - _ stb. stb…
Régebben volt a kurzushoz magyarázat csatolva amit most nem találok sehol. Lehet csak én nem találom…Örülnék ha a jelmagyarázathoz küldenétek leírást vagy linket ahol megtalálom. Köszönöm.

Hello!

Először is köszi hogy összeraktad a kurzust, nagyon hasznos :slight_smile:
Van egy kis problémám, most járok a level6-nál és a tapping test-eknél nem fogad el semmit helyes válaszként, amikor ugye sorrendbe kell rakni a szavakat és emiatt nem is tudok továbbhaladni, mert mindent hibának vesz. Más kurzusoknál nem tapasztalom ezt. Úgy tudtam csak kicselezni, hogy a profilomban kikapcsoltam a tapping test-et de más kurzusoknál viszont szükségem van rá, így hosszútávon nem megoldás.

Előre is köszi a választ!

Szia!
Elsőre nekem is bonyolultnak tűnt, de annyira nem az :slight_smile:

 • a sima kötőjel a többesszám
  _ az alsóvonal a rendhagyó genitiv
  h. vagy i. pedig a múltidőnél haben vagy sein segédige kell-e.
  Ha tanulsz közben nyelvtant is, akkor közben majd letisztázódnak ezek a dolgok, egyelőre még én sem sokat tudok ezekről, de ha ennyit tudsz, akkor már lehet haladni a kurzussal :slight_smile:

Sziasztok! Egyértelműsítettem a TV-t leíró szavakat. Sajnos a tapping testet illetően nem tudok mit tenni, az a memrise bugja jó eséllyel. Ha mobilkészüléken van a hiba, akkor az app lehet a baj (jellemzően nem működik tökéletesen a folyamatos fejlesztés ellenére sem). Majd letesztelem, és esetleg írok a memrise-nak ez ügyben.

Leíráshoz: fog készülni, azonban nasztya nagyrészt leírta a szükséges tudnivalókat. Valóban érdemes előtte egy kis minimális nyelvtanba belemenni, az segíti a tanulást, és jobban elhelyezhetővé teszi a formulákat.

Szia!
A legutóbbi hiba tényleg bug volt, azóta megjavult és minden rendben.
Egy olyan gondom van csak, hogy a “használat”-ra van ugye több német szó is (Level 16-17), és a lehetséges megoldásoknál oda tudnád írni a többesszámot is? Mert így ha odaírom, akkor hibának veszi és sosem tudom éppen melyik szót kérdezi.
Köszönöm!

Beállítottam rendesen a szinonimákat, bocsi a késői reakcióért!

Szia, köszönöm/köszönjük a kurzust. Esetleg elkérhetném a szavak listáját tőled? Be szeretném vinni az ANKI-ba is. ( a könyvet is megvettem :slight_smile: )

Köszönöm előre is!

Szia,
először is hálás köszönet az anyagért, megvan a könyv, de memriseon sokkal jobban rögzülnek nekem a szavak, szóval Neked 1000 hála :slight_smile:

Nekem a könyvvel csak egyetlen bajom van (egyébként szerintem ez lenne az egyik legjobb könyv), hogy szerintem a példamondatok helyenként nem a legéletszerűbbek, így kevés az esetleges jó kifejezés.

12 évig németes voltam, de 14 éve 1 szót nem beszéltem, szóval a szavakat-kifejezéseket totál elfelejtettem, ha a nyelvtanra ránézek, hamar megértem, és egyetem miatt 1,5 éven belül le kell tennem a B2 nyvizsgát.

Szerinted/szerintetek ez a szómennyiség elég a B2-höz? Most németből picit tanácstalan vagyok (angolul egyedül tanultam meg és tettem le a nyvizsgát). Szóval ehhez szeretnék véleményt kérni :slight_smile:

Előre is köszi!

Peti